Klättring

Prova på


Första torsdagen varje månad har du möjlighet att komma och prova på klättring. Vi har öppet mellan kl 18-20 med undantag för lov och sommaruppehåll.


All utrustning finns att låna gratis på plats, ta med glatt humör och oömma kläder.


Pris: 50 kr


Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Om du vill klättra


För topprepsklättring krävs att säkraren har grönt kort och sportklättring krävs rött kort för både klättrare och säkrare.


Behöver du grönt eller rött kort erbjuder BKS kurser vid förfrågan.


Du kan boka klätterväggen på alla obokade tider. Dra ihop ett gäng, dela på kostnaden och ha roligt tillsammans! Vid intresse kontakta receptionen på Lindesberg Arena.


OBS! Giltigt medlemskort och legitimation krävs.

Bergslagens Klättersällskaps uteklättergrupp!


Vill du klättra utomhus, men är tveksam inför att själv bygga toppankare? Behöver du fler träningskompisar att klänga med? Gillar du solvarm klippa och kravlöst häng? Oavsett är du välkommen!Upplägg


- Det här är en nybörjarvänlig grupp, och vi fokuserar på topprepsklättring. Vi åker till flera olika klippor, som vi vet bjuder på rolig och omväxlande klättring. Se schema nedan.


- Vi försöker styra upp samåkning, till självkostnadspris. När vi besöker klippor längre bort, utgår vi från Lindesberg Arena.


- Vi samlas på morgonen och går tillsammans igenom dagens förutsättningar. Målet är sätta upp flera topprep på leder i graderna 4 och uppåt, men vi tycker att det är viktigt att alla skall känna sig välkomna att klättra svårighetsgrader de trivs med. Det är också på morgonsamlingen vi lånar ut utrustning till dem som behöver.


- Vi kan inte lova i förväg hur länge vi kommer att stanna vid klippan, det kan bli några timmar eller hel dagen, beroende på väder, dagsform m.m. Om du inte kan ansluta förrän senare på dagen, ring oss och checka av läget!


- Vi ställer in vid regn. Vi ställer in om vi är för få. Detta meddelas i så fall kvällen före.Kostnad


- Föranmälan krävs, men uteklättergruppen är gratis. För att försäkringar skall gälla behöver du dock vara medlem i Svenska Klätterförbundet.


- Det är OK att prova på vid något tillfälle, men vill du klättra flera gånger med oss behöver du vara medlem, helst i BKS (det är vår utrustning vi sliter på) men även klättrare från andra klubbar är välkomna.Trivselregler:


- Vi använder hjälm vid utomhusklättring, och håller oss till Svenska Klätterförbundets rekommenderade tekniker. BKS har hjälmar för utlåning.


- Vi är noggranna med att följa accessreglerna och vara rädda om naturen.


- Vi går tillsammans till klippan, det är sällan enkelt att hitta till rätt klippvägg i skogen. Alla hjälps åt med att bära utrustning.


- Barn är välkomna i föräldrars sällskap, men observera att det ibland är långt och backigt att gå, från parkeringen till klippan. Barn som vill klättra, säkras av sina föräldrar.


- Vi ledare gör det här på vår fritid, ingen är avlönad. Hjälp oss gärna genom att föranmäla dig i god tid, meddela om du måste hoppa av, om du behöver låna utrustning, om det är något särskilt vi behöver veta.Medtag gärna:


- Klätterskor, sele, krita, hjälm, repbroms, skruvkarbin, första hjälpen.


- Dricksvatten, stadigt fika, solskyddsfaktor, myggmedel, extrakläder, kamera.


- Ev eget rep och utrustning för att bygga toppankare.Kontakt:


- Erik Stormark – Tel: 070 – 466 75 11


eller via Facebook


Mail: kontakt@bergslagensklattersallskap.se